De kracht van ervaringsleer in persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkelingstrainingen worden door veel organisaties aangeboden. Maar waarin verschilt de Essence training nou precies van andere trainingen?

Dat verschil is de ervaringsleer. De Essence is géén training met powerpoint-presentaties waarbij je vooral veel theoretische informatie krijgt over hoe je anders in het leven kunt staan. Waarbij je voornamelijk wordt verteld hoe je dingen anders kan of zou moeten doen om te groeien als persoon. Want een mondelinge uitleg, het lezen van een boek of luisteren naar een podcast is een prima basis, maar vaak niet genoeg voor een blijvende verandering. Terugval in onze oude patronen herkennen we namelijk allemaal… 

Waarom wel de Essence training?

Natuurlijk komt er in de Essence ook de nodige theorie voorbij waardoor je allerlei inzichten krijgt, je er nog beter achter komt waar je valkuilen zitten en krijg je verschillende tools aangereikt om toe te passen in je leven. Maar de afwisseling met ervaringsleer maakt het grote verschil.  

Door verschillende praktische processen te doorlopen gedurende de vijf trainingsdagen, kom je vaak op een verrassende manier achter je uitdagingen, gedachten en gedragingen. Als je een ‘aha’-moment ervaart in een praktische setting, blijft wat je hebt gehoord en geleerd als een nieuwe ervaring aan je kleven. De inzichten zijn groter en je ervaart merkbaar een verandering bij jezelf.

Sta je open voor persoonlijke groei, maar ben je zoekende op welke vlakken je de grootste stappen kunt zetten? Misschien vind je het spannend om met jezelf geconfronteerd te worden, maar lukt het je niet om op eigen kracht verandering in te zetten, maar voel je toch aan alles dat je een stap moet zetten. Of wellicht ben je je al heel bewust van je eigen gedrag en/of ongemak in bepaalde situaties, maar blijf je terugvallen in oude gewoontes en heb je vooral behoefte aan tools om (eindelijk) te zorgen voor die blijvende verandering? 

Hoe dan ook, er hoeft niets ’mis’ met je te zijn om de Essence te volgen! De kennis en ervaring die je opdoet, in relatie tot jezelf of via de verhalen van andere trainees, blijft je je hele leven bij en kun je op verschillende manieren blijven toepassen en op terugvallen.  

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden, maar vind je het begrip ‘ervaringsleer’ en ‘praktische processen’ nog net iets te abstract? Kom gerust ‘voorproeven’ bij een van onze inspiratieavonden of lees hier meer over de Essence training.