Vroeger waren de Essence en de Source samen één training. Omdat het niet meer van deze tijd is om er 10 dagen ‘tussenuit’ te gaan, hebben we ervoor gekozen om de training op te splitsen. Op die manier heb je wél de effecten in een korte tijd én is het gemakkelijker te regelen met je werk, huishouden, kinderen, etc.

We werken met een intellectueel leren in combinatie met ervaringsleer. Het voordeel hiervan is dat je veel informatie krijgt in korte tijd, en dat je je dit gelijk eigen maakt. Je kunt het vergelijken met het leren fietsen: dat verleer je niet meer. Dus, ja de resultaten zijn blijvend.

Het is een individuele training in een groep. Dat is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van dit voorbeeld: als je naar de film gaat heb je je eigen ervaring, en toch kijk je samen met anderen naar de film. De oefeningen tijdens de training vinden in allerlei formaties plaats, desalniettemin blijft het onderdeel van jouw eigen leerproces.

Ervaringsleer is leren door te doen en door te ervaren. Door middel van energieke en prikkelende processen zie je hoe je omgaat met bepaalde zaken in het leven, en hoe je dit op een andere manier kunt doen. Plus, leren door ervaring gaat veel dieper en dit onthoud je vele malen beter dan wat je uit een youtube video of een boek haalt. Daarnaast krijg je gedurende de training praktische en effectieve tools (intellectueel leren) aangereikt, die jou ondersteunen om dat wat je hebt geleerd en ervaren in de praktijk te blijven brengen.

Kortom, de ervaringen die je opdoet worden ondersteund door intellectuele stukken, tools, overzichten en theorieën. Op deze manier ontwikkel je nieuwe patronen en gewoonten en zullen de effecten van de training duurzaam en langdurig.

Wat oud-deelnemers over hun training delen is hun eigen ervaring. In eerste plaats, omdat ervaringsleer iets heel persoonlijks is. Wij kunnen van tevoren geenszins weten wat voor iemand anders zijn of haar ervaring gaat zijn. We hebben enkel onze eigen ervaring, waar we over kunnen vertellen. Ten tweede willen ze jou de ervaring die ze zelf hebben gehad niet ontnemen door van tevoren al te vertellen wat ze precies hebben gedaan.

Leren doen we stap voor stap. Je kunt ook niet direct zomaar in één keer naar de Universiteit, daarvoor moet je ook eerst geleerd hebben op de Middelbare school, daarvoor op de lagere school, etc. Bij trainingen voor persoonlijke ontwikkeling werd het ook zo: het internaliseren van het geleerde gebeurt ook in (meerdere) stappen. En hoe jouw volgende stap eruit ziet bepaal je zelf.

We zijn verbaasd dat dit soms naar boven komt. Essence is een bedrijf dat trainingen levert die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Er werken 25 mensen waaronder een aantal trainers in dienstverband en in associatie. Wij stimuleren individualiteit en persoonlijke groei om jouw passies en dromen te realiseren. En zullen geenszins zeggen ‘dit is de manier’ of een ander nooit iets opleggen. Er worden tijdens de trainingen vragen gesteld die jou in staat stellen om jouw leven op de meest optimale manier in te richten. Kortom: wij gaan juist over empowerment, individuele (talent)ontwikkeling en over mensen in hun kracht zetten.

Houdt er rekening mee dat je de training altijd als individu. Zie vraag 3. De Essence is beperkt tot 56 mensen en de Source training hanteert een maximum van 30 deelnemers.

Sommige trainingen volgen elkaar op, omdat je eerst bepaalde intellectuele skills of juist een ervaring moet hebben gehad, om het ‘optimale’ uit jouw volgende stap te kunnen halen. Dit geldt zeker in het geval van Essence, Source en Beyond Doubt. Het antwoord is dus nee.

In tegenstelling tot de vorige vraag kun je Let’s Talk wél doen zonder dat je eerst de Essence hebt gedaan.

Je hebt de training niet nodig. Niemand heeft de training nodig. Wat we simpelweg gaan doen is inzoomen op jouw leven, zodat jij meer mogelijkheden kunt zien. We gaan dus voor een volgende stap, een upgrade, door je te laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je keuzes maakt. Let wel, wat goed gaat in jouw leven, daar komen we niet aan. Dat moedigen we alleen maar aan en zullen we enkel aanmoedigen en versterken.

Dat hangt er vanaf waar je naar op zoek bent. Als jij op zoek bent naar een upgrade in je leven, een volgende stap, dan ja! We gaan je op een simpele, krachtige manier laten zien hoe je meer plezier en succes kunt bereiken in jouw leven.

Maar….

Als je wilt dat alles hetzelfde blijft, dan is het niets voor jou. We snappen dat het fijn is in je comfort zone, maar wij willen je graag uitnodigen om te checken: is dit wat je wilt? Maakt dit jou gelukkig? Of zou je het aandurven om te ontdekken hoe het zou kúnnen zijn als je je eigen koers durft te varen?

We kunnen argumenten aandragen zodat je onze prijzen gaat vergelijken met andere trainingen, of doen omrekenen wat je per uur kwijt bent om te onderbouwen dat we niet duur zijn. Maar wat is duur? Een betere vraag is: krijg ik waar voor mijn geld? Dan is ons antwoord volmondig en overtuigd: ja. Je mag er rekening mee houden dat dit voor jou -net als de 35.000 mensen die je voorgingen- een eenmalige investering is waar je voor de rest van je leven profijt van hebt. Wat is het je waard? Hoe je het ook went of keert, je zult het pas weten als je het hebt gedaan. En mocht aan het einde van de 5 dagen blijken dat je er helemaal niets uit hebt gehaald voor jezelf, dan hebben we een niet-goed-geld-terug garantie. Vraag naar de voorwaarden bij ons informatieteam via onderstaande button.

Het is belangrijk voor ons om iedereen tegemoet te komen. Omdat dit een vrij specifieke vraag is, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, willen we je in dit geval graag uitnodigen om contact op te nemen met kantoor om te kijken naar de mogelijkheden.

Het komt regelmatig voor dat iemand de training wordt aangeboden door een werkgever. Hiervoor hebben we een werkgeversverklaring. Je kunt deze krijgen van het informatieteam, via onderstaande button.

Zeker. We doen graag een aanbeveling voor een plek waar je kunt overnachten.

Voor de Essence garanderen wij een slaapplek. Graag informeren wij je hierover.

Andere vragen?

Bel gerust naar ons kantoor op werkdagen tussen 12:00 en 18:00 op 020-506 20 70.
Of klik hier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.