Herken jij dit?

Vermoeid kijk je op je beeldscherm. Je hebt vannacht slecht geslapen. In je hoofd maalde het maar door. Je had toch nog die extra avonden moeten doorwerken, want je hebt de beloofde deadline niet gehaald. En je had zeker niet die stomme fout moeten maken.

Dit zijn maar enkele van de vele voorbeelden die onrust en stress kunnen veroorzaken in ons leven. En als je wordt geconfronteerd met een lastige situatie, dan weten onze gevoelens ook nog een loopje met ons te nemen.

“Kan ik het niet wegmoffelen? Gewoon doen alsof ik van niks weet? Hoe zal mijn baas reageren als hij erachter komt? Misschien kan ik het toch beter maar vertellen. Maar straks raak ik mijn baan kwijt, ik had het eindelijk ergens echt naar mijn zin. Ik kan ook helemaal niks goed doen. En mijn collega’s zullen ook wel denken…”

En dit zijn ‘alleen nog maar’ de gedachten die ronddraaien in ons hoofd. Herken je ook het gevoel van onzekerheid dat zich meester van je kan maken?

Die plotselinge stress-scheut die door je buik vliegt zodra er een telefoontje binnenkomt van iemand waar je niet op zit te wachten. Die oplopende hartslag als de school belt dat je kind ziek is terwijl je agenda bomvol afspraken staat. De verhoogde ademhaling zodra de file voor je opdoemt op precies het verkeerde moment.

Hoe meer van dit soort stressmomenten zich opstapelen, hoe kleiner de aanleiding voor grote frustratie. Zo kunnen kleine dingen je al direct uit balans brengen. En als je er niet voldoende tegen bestand bent en het houdt te lang aan, dan ligt zelfs een burn-out op de loer.

Stap eruit

De grote vraag is, hoe stap ik uit die stress en onzekerheid? Hoe stop ik mijn automatische gedachten, patronen en handelen?

Om te beginnen kun je, om je bewuster te worden van de situatie waarin je je bevindt, aan de slag met de volgende punten:

  1. Zet jezelf even stil, neem een moment voor jezelf
  2. Bekijk de situatie en ga voor jezelf na wat er gebeurt
  3. Bepaal wat jouw rol is in de situatie, wat jij anders kan doen
  4. Ga na wat je nodig hebt van anderen
  5. Lees vooral verder…

Bewustwording is dus één. Maar wil je verder op weg geholpen worden en echt af leren rekenen met dat gejaagde gevoel? Dan is oefenen met de juiste tools de oplossing voor jou.

Stel je eens voor, wie zou je zijn zonder stress en als je jouw leven zou kunnen leven op de manier die jij belangrijk vindt…

Workshop Beat The Stress

In onze nieuwste workshop Beat The Stress krijg je inzicht in jouw signalen van onrust en leer je in één avond met een ander perspectief te kijken naar een lastige situatie. Ook krijg je praktische tools aangereikt, hoe je effectief op een andere manier met onrust en onzekerheid om kunt gaan. Zo kun je in een vroeg stadium sneller teruggaan naar rust, focus en zelfvertrouwen, zodat je meer kunt geniet van alles wat er wél is.

De workshop is praktisch en bied je de eerste basisprincipes met een hands-on aanpak. Door ervaringsleer-processen ga je zien hoe je een andere mindset ontwikkelt en leer je creatieve oplossingen te vinden om jouw prioriteiten helder te krijgen én ernaar te kunnen leven. Meer lezen, of je direct aanmelden kan hier.

Essence = verdieping

Ga je liever voor de echte verdieping en verbreding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, dan is onze Essence training wellicht iets voor je.

Vragen kun je stellen via info@humanication.nl. We denken graag met je mee!