Hoe zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen zonder afhankelijkheid van anderen?

Van kinds af aan willen velen van ons graag alles perfect doen, terwijl we toch vaak het gevoel hebben dat ondanks onze inspanningen, succes uitblijft. We zoeken vaak bevestiging bij anderen en streven naar het voldoen aan de verwachtingen van familie, vrienden, het schoolsysteem en de maatschappij.

Bevrijd jezelf van de verwachtingen van anderen

Wat zou er gebeuren als je niet langer bang was voor de mening van anderen? Wanneer de goedkeuring van anderen belangrijker wordt dan je eigen mening, kom je in de knel te zitten. Hoewel de behoefte om verbinding te maken met anderen natuurlijk is, kan afhankelijkheid van externe goedkeuring tegen je werken.

In de huidige tijd, waar het ‘Insta-perfecte plaatje’ en het ‘ideaalbeeld’ lijken te overheersen, voelt de druk om aan deze normen te voldoen steeds groter. Dit kan resulteren in het gevoel dat je nooit helemaal voldoet en niet gezien wordt voor wie je werkelijk bent. Maar ligt de lat werkelijk hoger door anderen, of is er iets wat je aan je eigen onzekerheid kunt veranderen?

Bouw zelfvertrouwen en eigenwaarde op

Het ontwikkelen van een gezond gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, waarbij je niet afhankelijk bent van externe bevestiging, is sneller te bereiken dan je misschien nu voor mogelijk houdt. Zelfliefde en zelfvertrouwen liggen namelijk aan de basis van je authenticiteit. Van je vrijheid.

Ervaren en groeien met Essence

De eerste twee dagen van onze Essence training staan in het teken van zelfbeoordeling en trouw zijn aan jezelf. Hierdoor krijg je diepgaand inzicht in je relatie tot anderen en hun relatie tot jou. Je krijgt meer inzicht in je gedragspatronen door het toepassen van de unieke trainingsmethode, Cognitieve Ervaringsleer (CBT). Hierdoor wordt je bewust van je eigen acties, gedachten en hun impact.

Je zult ontdekken dat je zonder voortdurende twijfel authentieke keuzes kunt maken, ongeacht de mening van anderen. Je zult leren om jezelf te waarderen en te genieten van je persoonlijke successen. Tijdens de Essence processen zul je soms verrast zijn door je eigen gedachten en gedrag, maar je zult ook leren hoe je controle kunt uitoefenen over deze gedachten en jezelf kunt herpakken wanneer dat nodig is.

Het mooie van ervaringsgericht leren is dat je momenten van herkenning zult ervaren in situaties in je dagelijks leven, waardoor je teruggrijpt naar verankerde momenten uit de training.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer ontdekken over wat de Essence training voor jou kan betekenen? Tijdens onze inspiratieavonden (online of live) kun je zelf de waarde van ervaringsgericht leren ervaren en al je vragen beantwoord krijgen. Je bent van harte welkom!